Jakie powinny być profesjonalne zmywarki kapturowe?
Czym są i jakie cechy powinny posiadać profesjonalne zmywarki kapturowe? Do jakich zastosowań nadają się najlepiej i jakie korzyści oferują?
Dlaczego warto inwestować w zmywarki kapturowe?
Zmywarki kapturowe stanowią prawdziwą innowację w branży profesjonalnych usług gastronomicznych, upraszczając mycie i dezynfekcję talerzy, wyrobów szklanych i garnków. Te proste w obsłudze i bezpieczne urządzenia znacząco zmniejszają obłożenie pracą członków załogi lokalu, którzy w przeciwnym razie byliby zmuszeni nieustannie schylać się w celu załadowania i wyładowania mytych naczyń. Bóle pleców, mięśni i towarzyszące im zwolnienia lekarskie to już przeszłość!
Rewolucyjne i higieniczne zmywarki kapturowe w branży gastronomicznej
Te przesłanki jasno wskazują, jak rewolucyjnym rozwiązaniem jest zmywarka kapturowa do naczyń - czy to w przypadku obiektów noclegowych, restauracji czy też barów. Maszyny te myją naczynia w wysokich temperaturach, zapewniając najwyższe standardy higieny. Połączenie gorącej wody i pary pozwala skutecznie usuwać z naczyń resztki żywności i zabrudzenia, a także wszelkie znajdujące się na nich bakterie.
Oszczędne, nowoczesne i zajmujące niewiele miejsca
Wyposażone w elektroniczny kaptur i system filtracji zmywarki kapturowe gwarantują najwyższy poziom oszczędzania energii, są proste i praktyczne w użyciu i zajmują minimalną ilość miejsca w obszarze roboczym, dzięki czemu nie utrudniają realizacji innych zadań.
Zalety profesjonalnych zmywarek kapturowych
Jeśli chodzi o zmywarki kapturowe gastronomiczne, lista korzyści z ich stosowania jest wyjątkowo długa. Nie tylko zapewniają oszczędność czasu, ale także oferują nieporównywalnie wyższy poziom czystości w odniesieniu do mycia ręcznego.
Oto najważniejsze zalety zmywarek kapturowych:
- Uproszczenie i przyspieszenie procesu mycia naczyń
- Oszczędność energii i kosztów
- Wysokie standardy higieny
- Zewnętrzna konstrukcja ze stali nierdzewnej o smukłej i eleganckiej linii
- Zmniejszone rozmiary w odniesieniu do liczby naczyń w pojedynczym myciu
- Odprowadzanie pary przez górną część maszyny służące redukcji wilgoci w obszarze roboczym
- Praktyczne, zdejmowane kosze na wyposażeniu
- Górne i dolne obrotowe ramiona płuczące i myjące
- Dozownik nabłyszczacza
- Regulowana wysokość kaptura ułatwiająca mycie dużych naczyń.
Profesjonalne zmywarki kapturowe firmy MEIKO: odpowiednie modele na każdą potrzebę
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w branży firma MEIKO może zaoferować swym klientom szeroką gamę modeli zmywarek kapturowych, aby najlepiej spełnić ich indywidualne potrzeby. Niezależnie od tego, czy mowa o restauracjach, barach, stołówkach czy może małych, średnich albo dużych punktach gastronomicznych, MEIKO zaspokaja indywidualne wymogi klientów, oferując rozwiązania zaprojektowane i przystosowane do konkretnego środowiska pracy.
Wśród oferowanych przez nas zmywarek kapturowych można wyróżnić dwa zasadnicze modele:
- M-iClean H – najbardziej innowacyjny i ergonomiczny model, zapewniający najwyższą jakość mycia.
- UPster®H – przyjazny w obsłudze, budżetowy model idealnej zmywarki do restauracji.
Jeśli szukasz sprawdzonego partnera, który pomoże Ci wybrać profesjonalną zmywarkę kapturową do Twojej placówki, i chcesz dowiedzieć się, które modele sprawdzą się w niej najlepiej, skontaktuj się z nami – razem znajdziemy najkorzystniejsze rozwiązanie.