0
Koszyk
Kontakt
    The clean solution

    System utylizacji resztek jedzenia w gastronomii - AZP 80

    Higieniczne i korzystne cenowo gospodarowanie resztkami jedzenia w restauracjach

    Co zrobić z resztkami jedzenia?

    W wielu zakładach gastronomicznych i żywienia zbiorowego wciąż pracuje się z zastosowaniem tradycyjnej metody usuwania resztek. Oznacza to, że powstające obierki i pozostałości po czyszczeniu warzyw oraz resztki jedzenia są w niehigieniczny sposób gromadzone w kubłach. Do tego dochodzi fakt, iż pojemniki z odpadami zbyt długo pozostają w strefie kuchennej.

     

    Rozwiązanie na miarę czasu do higienicznej utylizacji resztek jedzenia

    Wzorcowa technologia utylizacji resztek jedzenia w gastronomii za pomocą AZP 80 firmy MEIKO, łatwa obsługa i potwierdzona niezawodność pomogą uporać się z trudnościami w każdej sytuacji, np.: w przypadku powstawania nieprzyjemnych zapachów nawet podczas krótkiego okresu składowania lub zbyt mokrych odpadów, które nie są akceptowane przez zakład utylizacyjny.

     

    Zapytaj się o termin konsultacji

    Funkcjonalność, na której można polegać

    Resztki jedzenia są doprowadzane do rozdrabniacza przez rynnę spławiakową. Rozdrabnianie resztek odbywa się w ułożonym poziomo rozdrabniaczu, zbudowanym z obracającej się tarczy mielącej z zębami tnąco-mielącymi wykonanymi z węglika wolframu – z sitem, obudową pompy i silnikiem. Ścianki rozdrabniacza pełnią funkcję sit. Wbudowane łopatki pompy generują siłę ssawną, która umożliwia transport rozdrobnionych resztek do utwardzacza masy stałej. W zagęszczaczu masy stałej zachodzi proces odwadniania resztek jedzenia. Możliwe jest zmniejszenie objętości nawet o 85%, a z reguły jest to 70%. System utylizacji resztek jedzenia jest wyposażony w funkcję niezawodnego czyszczenia po opróżnieniu.

     

    Drzwi skrzydłowe

    Otwarte, podwójnie izolowane drzwi skrzydłowe gwarantują niezakłócony dostęp do elementów technicznych na całej długości linii.

    System zmywania

    Umieszczony we wszystkich czterech rogach system zmywania zapewnia czystość siłownika sita z każdej strony, co jest możliwe dzięki intensywnym cyklom płukania w odpowiedniej częstotliwości.

    Drzwi skrzydłowe

    Otwarte, podwójnie izolowane drzwi skrzydłowe gwarantują niezakłócony dostęp do elementów technicznych na całej długości linii.

    Cylinder sita

    Kilkoma ruchami rąk można w łatwy sposób wyjąć cylinder sita wraz z wrzecionem ślimaka, wyczyścić i ponownie umieścić w systemie.