0
Koszyk
Kontakt
    The clean solution

    Rockpool Dining Group

    Innowacyjna technologia zmywarek przekonuje australijską restaurację

    Rockpool Dining Group Australia

    Neil Perry jest jednym z najwybitniejszych i najbardziej wpływowych australijskich szefów kuchni. Ponadto obejmuje stanowisko dyrektora ds. marki i kulinariów w Rockpool Dining Group, jednej z najstarszych i najczęściej nagradzanych grup restauracyjnych w Australii, posiadająca ponad 54 lokali, począwszy od ekskluzywnych restauracji, poprzez lokale typu casual fun, do lokali typu fast casual. 

    Na swoim koncie mamy 15 doskonałych marek, m.in. Rockpool Bar and Grill, Spice Temple, Sake, Jade Temple, Rosetta, należących do klasy premium.  Mamy również lokale typu fun casual, takie jak Bavarian, Munich, Fratelli Fresh, a także lokale typu fast casual, tj. Burger Project, Sake Jr. Współpracę z firmą MEIKO rozpoczęliśmy kilka lat temu, ponieważ restauracja Crown darzyła ją dużym zaufaniem i słyszeliśmy o niej same fantastyczne opinie od kolegów z Crown, gdzie pracują 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu. W związku z tym sprowadzliśmy do nas do Rockpool Bar and Grill w Melbourne naszą pierwszą maszynę i od tamtego czasu cieszymy się jej wyjątkową niezawodnością.

    Technologia odgrywa w naszych lokalach bardzo dużą rolę, nawet w kwestii zmywarek, więc chcemy, aby były one wykonane z wykorzystaniem najnowocześniejszej technologii i były w stanie sprostać naszym najwyższym wymaganiom, czyli zapewniały perfekcyjnie czyste, lśniące talerze, sztućce czy szklane naczynia. W branży gastronomicznej to naprawdę ważne, by być na bieżącą ze zmianami w zakresie technologii, ponieważ dążymy do coraz większej wydajności. Zwiększenie wydajności polegające na zmniejszeniu nakładu pracy i zaoszczędzeniu czasu zawsze odgrywa kluczową rolę w podejmowaniu decyzji. Proces odwróconej osmozy M-iClean rzeczywiście sprawia, ze korzyści są odczuwalne. GiO to technologia, z której warto skorzystać.

    Średnio jedna obsłużona osoba zużyje 4-7 szklanek, co przy obsłużonych 100 osobach staje się znacząco liczbą. Sommelier sam wybiera kieliszki a dbanie o nie to rzecz priorytetowa.

    "Nasze szklane naczynia są dość kosztowne a M-iClean, która pomaga minimalizować straty, odgrywa kluczową rolę w podejmowaniu przez nas decyzji dotyczących zmywania."

    Średnio wydajemy na nie tysiące dolarów, więc wszystko, co obniża ten koszt ma dla nas ogromne znaczenie. Mamy stosunkowo niewielkie zaplecze w stosunku do wielkości samej restauracji. Nie możemy sobie pozwolić na przechowywanie dużej ilości sprzętu, a rzeczywiście na zapleczu kluczowe są strefy zmywania szkła i naczyń. Myślę, że ludzie spoza branży nie zdają sobie sprawy, jak dużą rolę odgrywają te dwa elementy funkcjonowania restauracji.  A są one siłą napędową restauracji, ponieważ jeśli zmywarka jest zawodna i cały czas się psuje, przekłada się to na każdą inną kwestię organizacyjną. Zmywarka stanowi centralny element restauracji, a zwykle mamy tylko jedną, więc jeśli się popsuje, pozostaje nam zmywanie ręczne, co jest zbyt pracochłonne. 

    Nigdy nie musimy długo czekać na serwisanta lub części zamienne.  Cokolwiek by się nie zepsuło, zawsze można było to szybko naprawić. Oczywiście fakt, że zmywarka MEIKO jest wyposażona w intuicyjny uchwyt, który zmienia kolor zależnie od stanu pracy maszyny, jest szczególnie ważny i uważamy, że jest niezmiernie użyteczny. Moi współpracownicy uwielbiają korzystać z MEIKO, dużą część pracy wykonuje ona za nich.